Kiirtee

Parasportlased Kaul ja Topkin sõidavad nüüdsest uhiuute Toyota mudelitega

15. juuli 2024
Parandamaks parasportlaste liikumisvõimalusi ja toetamaks nende sportlikke püüdlusi, andis Toyota Baltic ujujate Susannah Kauli ja Matz Topkini käsutusse uhiuued Toyota mudelid. Mõlemad sportlased kuuluvad ka Toyota Balti paralümpia tiimi.

7. septembril Pariisi paralümpiamängudel võistleva Matz Topkin käsutuses on nüüdsest Toyota C-HR Hybrid ning Susannah Kaul saab oma sõitudeks kasutada täiselektrilist Toyota bZ4X-i.

„Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Paralümpiakomitee ülemaailmse toetaja ja mobiilsuspartnerina oleme võtnud südameasjaks tõestada, et kui meil on vabadus liikuda, on meil ka vabadus teostada oma unistusi. Isegi neid unistusi, mis tunduvad esmapilgul võimatud. Eesti paraujujad on töökad, nad on ennast igati tõestanud tippvõistlustel, olles kõikidele eeskujuks oma tahtejõu ja eesmärkide poole liikumisega. Meil on ääretult hea meel, et saame aidata Matzi ja Susannahit nende sportlaseteel,“ lausus Toyota Balticu turundusjuht Elli Tiivel.

Kuuludes Toyota Balti kuueliikmelisse paralümpiatiimi on Matz Topkin ja Susannah Kaul ka Global Team Toyota liikmed ehk siis parimate parasportlaste seas, kes paistavad silma oma võimatuna tunduvate eesmärkide saavutamisel.

Toyota on Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rahvusvahelise Paralümpiakomitee ülemaailmne mobiilsuspartner ning annab sellega panuse, et muuta Pariisi olümpiamängud keskkonda hoidvaks ja seeläbi jätkusuutlikuks suursündmuseks.

Selle partnerluse raames on Toyota jaoks oluline tihe koostöö sportlastega, kuna nemad kehastavad piire nihutades ja oma unistusi täide viies tõelist olümpia vaimu. Toyota toetab praegu ligemalt 300 olümpia- ja paralümpiasportlast üle maailma nende teekonnal Pariisi olümpiamängudele. Neist 100 on Euroopa 23 riigist pärit sportlased, kes soovivad võistelda kokku 20 olümpia- ja 13 paralümpiaalal.

Lisaks viib Toyota olümpiamängudele enam kui 2650 elektriautost koosneva sõidukipargi ja 700 elektrilist niinimetatud viimase miili mobiilsuslahendust. Nende hulgas on 250 lühisõitudeks mõeldud akutoitel elektrisõidukit (APM), mis on ümber kujundatud just olümpia- ja paralümpiamänge silmas pidades.

Erinevaid jõuallikaid kasutavatel olümpia- ja paralümpiamängude sõidukitel saab vahet teha erinevate värvilahenduste kaudu: vesinikkütusega sõidukid on sinised, elektrimootori jõul sõitvad autod rohelised ning hübriid- ja pistikhübriidsõidukid tunneb ära lilla värvi järgi.